Home
Over SSG
Onze Projecten
Over Gambia
Nieuws
Links
Doneer automatisch!
Contact
 
Afbeelding van Nieuwsbrief juni 2007
 

Nieuwsbrief juni 2007

Allereerst willen wij u hartelijk bedanken voor uw steun in het afgelopen jaar. Alleen door uw bijdrage konden wij de projecten in Gambia realiseren.

Sunrise Nursery school in Serekunda:
In de nieuwsbrief van februari schreven wij u dat we grond naast de school wilden kopen. Het huidige schoolplein is te klein voor de 200 kinderen. We worden het niet eens over de prijs, er wordt teveel gevraagd. Nu zijn we in onderhandeling om de grond te huren. Afgelopen maand is de school opgeknapt, zowel binnen als buiten geverfd. De keuken vernieuwd voor de maaltijden en een aantal bankjes vervangen. Dit jaar zijn 72 kinderen doorgestroomd naar de Primary School. Ons doel is nog steeds: zoveel mogelijk kinderen naar school. Door een goede opleiding is er toekomst!

Madiana Holland Nursery School
Na wat problemen met het personeel is er nu een nieuw schoolhoofd. Mevrouw Fatou Sanneh, 30 jaar en diverse diploma’s. Ze heeft leuke ideeën voor de school. We gaan met goede moed verder. Onlangs is er een pomp aangesloten op de waterput bij de Madiana Nursery school.

Kunkujang Holland Nursery School
In Kunkujang stond een cascoschool die we afgebouwd hebben, 2 lokalen, omheining, nieuwe toiletten en een waterput gerealiseerd. We hebben de school overgedragen aan de dorpsbewoners die nu zelfstandig verdergaan. We zullen de vorderingen blijven volgen.

Sambakalla
We zijn in contact gebracht met het hoofd van de school, Samba Njie, in Sambakalla. De sponsoring voor zijn school is gestopt en hij zit nu met 2 onafgemaakte gebouwen en 93 kinderen. We gaan onderzoeken of dit misschien een project voor onze stichting is.

Dank u wel!
Zonder uw steun, per maand of per jaar zouden wij dit niet kunnen doen. Ook de opbrengst van uw verjaardag, trouwdag, jubilea is van harte welkom! We hopen dat u ons ook in het jaar 2008 blijft steunen.