Home
Over SSG
Studenten
Sponsor een Student
Onze Projecten
Over Gambia
Nieuws
Links
Doneer automatisch!
Contact

Nieuws

Afbeelding van De 4 studentes van Lamin Health Centre
De 4 studentes van Lamin Health Centre

22 juni 2021
Afbeelding van 2019 Majula Conteh
2019 Majula Conteh

22 februari 2021
Afbeelding van 2020 Metta Sanneh Geslaagd
2020 Metta Sanneh Geslaagd

22 februari 2021
 
 
 

Bezoek aan Gambia in maart 2012

De Bommel school in Sanchaba 
14 maart 2012
De Bommel school in Sanchaba
In de kerstvakantie 2011 – 2012 hebben we De Bommel nursery school in Sanchaba laten verven. Ook het meubilair heeft een gezellig kleurtje gekregen. Totale kosten € 650.--. In maart zijn we het resultaat gaan bekijken.
     
Excellent Student Program
We hebben een gezellige middag met 8 studentes doorgebracht. Ze zijn erg ambitieus en enthousiast, hoewel ze allemaal aangaven nogal wat aanpassingsmoeilijkheden te hebben gehad op het College. De eerste groep gaat het laatste jaar College in en kan als de resultaten het toelaten naar de Universiteit. Voorlopig hebben de studentes aangegeven accountancy, journalistiek en informatica te willen studeren. Die mogelijkheid bestaat in Gambia. De kosten zijn wel veel hoger, zo ongeveer € 1500,00 per jaar.

We hebben toegezegd dat we eventueel voor 2 studentes die mogelijkheid hebben. Toen werd het heel erg stil. Voor meisjes in Gambia is het al een droom een middelbare school te kunnen bezoeken, laat staan een universiteit. Onze toezegging is misschien wat voorbarig, maar in de eerste groep zijn meisjes met buitengewoon goede cijfers. Als men dan ook nog bedenkt onder welke omstandigheden ze moeten studeren, moeten we echt ons best doen hun droom te verwezenlijken. We gaan ondanks de crisis op zoek naar sponsors !!