Bezoek Gambia januari 2014


Zondag 12 januari was er een ontmoeting met de studentes van ESP.

Het was de bedoeling dat de studentes hun rapport brachten, maar niet alle scholen hadden de rapporten klaar – dus dat komt nog.

De resultaten waren wisselend. Opmerkelijk dat de rapporten van de 1e jaars niet zo geweldig waren. Waarschijnlijk komt dit door de overgang van de middelbare school naar College. Ze beloofden hun best te doen en zo ook voor het 2e jaar in aanmerking te komen voor sponsoring.

Madiana
In 2010 hebben we de school in Madiana, na jarenlange sponsoring, overgedragen aan de gemeenschap in het bijzijn van de Alkalo (burgemeester) en het hoofd van de Primaryschool die naast de Nurseryschool staat. In januari 2014 Madiana een bezoek gebracht en wij vonden een mooi opgeverfde school en 4 klaslokalen vol kinderen, ca. 125 kinderen totaal. De school heeft een nieuwe sponsor gevonden ‘Butterfly friends’. Toch mooi dat de school een doorstart heeft gemaakt en er weer 125 kinderen les krijgen.

Sunrise Nursery school in Serekunda
Op de Sunrise Nursery school zitten momenteel ca. 120 kinderen onder leiding van de hoofdmeester
Mohamed Touray. We kregen het verzoek de school op te verven en dat is inmiddels ook gebeurd. Verder draait deze school financieel zelfstandig.

Top