MEC_SAC

CENTRUM VOOR MECHANISCHE VAARDIGHEDEN EN ACQUISITIE
Toen Heiner voor het eerst naar Gambia kwam, werd hij workshop-leider in verschillende professionele workshops. Door deze ervaring kwam hij er achter dat er in Gambia veel behoefte is aan mechanische vaardigheden. Hij kwam ook tot het besef dat de opleiding tot monteur niet voldoende was omdat jonge mannen van de scholen niet in staat waren om zelfs de gemakkelijkste diagnoses en reparaties uit te voeren en niet genoeg hulp leken te krijgen bij hun professionele ontwikkeling als monteur.

Dit was het begin van MEC-SAC (Mechanical Skills and Acquisition Centre), een expertisecentrum dat in 2004 werd geregistreerd onder de Companies Act uit 1955 in Gambia. MEC-SAC is een liefdadigheidsorganisatie en hun motto is “Degenen helpen die geholpen willen worden”.

Hun plan als liefdadigheidsinstelling was om leerlingen van middelbare scholen of monteurs met basisvaardigheden op te vangen. Met als doel om hen op te leiden tot betrouwbare en bekwame automonteurs die in staat zijn om hun eigen werkplaats te runnen en andere monteurs in dienst te nemen of om een goede monteur te zijn in een andere werkplaats.

Ze leiden ook jonge mannen op die géén lees- en schrijfvaardigheid hebben. Ze hebben een gediplomeerde Amerikaanse leraar die hen technische Engelse vaardigheden bijbrengt. Deze Engelse vaardigheden zijn van vitaal belang om een goede monteur te zijn die in staat is om een voertuig te onderhouden om het op de weg te houden zoals het hoort.

Ze proberen deze jonge monteurs voor te bereiden op het werk in de praktijk na hun afstuderen en hun de vaardigheden en kennis te geven zodat ze niets kapot maken door onzorgvuldig handelen.

Scholenplan Gambia heeft dit jaar MecSac gesteund met een watertank een generator en nog meer.

Routeplanner | Grotere kaart | Volledig scherm | Alle artikelen in deze buurt

Top