Laboranten-opleiding Lamin Health Centre

2015
Lamin Health Center is kliniek in een dorp met 15.000 inwoners. Het ziekenhuis is recentelijk verhuisd naar nieuwbouwlocatie. Het Lamin Health Centre in Lamin Village, gebouwd in 2014, is bezig met het opzetten van een professioneel en kwalitatief laboratorium. Met dit laboratorium kunnen ze zelf de noodzakelijke testen direct uitvoeren, voor o.a. malaria, bloedsuiker, urine etc.

Stichting Scholenplan Gambia heeft daarom besloten om de cursus laborante voor Fatou Singhateh en Sheriff Barrow te betalen. De kosten zijn € 250.–.

De directeur van het ziekenhuis heeft laten weten dat zij een ervaren lab-technician gevonden heeft die hier graag aan mee wil werken door het geven van ’training-on-the-job’. Hij heeft daarvoor een schema ontwikkeld en komt 3 middagen/week les geven.
Met het regenseizoen in aantocht kan het ziekenhuis dan in ieder geval de noodzakelijke testen doen voor o.a. malaria, bloedsuiker, urine enz. en het laboratoriumonderzoek uitbreiden met nieuwe testen.

Op lange termijn zal er continuïteit zijn en is de kwaliteit gewaarborgd doordat de lab-technicus supervisor zal blijven van deze twee jongedames.

Top